Dodjela priznanja „Evropski otvoreni grad“ Općini Stari Grad Sarajevo

Evropski pokret u BiH dodijelio je priznanje „Evropski otvoreni grad“ Općini Stari Grad Sarajevo, dok je načelnik Ibrahim Hadžibajrić nominovan za priznanje „Najbolji načelnik Federacije BiH“. Plaketa „Evropski otvoreni grad“ Općini Stari Grad Sarajevo, bit će uručena načelniku Hadžibajriću u ponedjeljak, 16.aprila 2012.godine.
Evropski pokret u BiH tradicionalno dodjeljuje priznanje„Evropski otvoreni grad“ lokalnim zajednicama sa kojima su sklopili „Evropsko partnerstvo“ i potpisali Memorandum o saradnji, čime žele na svojevrstan način da „identificiraju“ proevropske sredine i načelnike sa kojima dijele viziju demokratskog, naprednog, evropskog i civiliziranog društva.
"Općina Stari Grad Sarajevo i načelnik Ibrahim Hadžibajrić su svojim profesionalnim djelovanjem, kao javni i društveni servis u interesu građana, postigli zavidan, gotovo evropski, nivo u funkcionalnosti, te kao takvi mogu biti pozitivan primjer za ostale sredine, kako u BiH, tako i u cijelom regionu i mnogo šire," navodi se u saopćenju Evropskog pokreta u BiH.