10. sjednica Općinskog vijeća Stari Grad

Image

Jučer je održana 10. sjednica Općinskog vijeća Stari Grad, a dnevni red sadržavao je 17. tačaka

Nakon usvojenog dnevnog reda i zapisnika sa prošle (devete i vanredne) sjednice koja je održana u julu mjesecu uslijedilo je usvajanje saglasnosti na Prijedlog sporazuma o saradnji Općine Stari Grad i Opštine Budva. Prema ovom dokumentu utvrdit će se smjernice za snažnije povezivanje ove dvije općine te razvitka i jačanja njihovih lokalnih zajednica i samouprave . Važno je napomenuti da je sporazum iniciran od strane grada Budve.
 


N istoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama rebalansa Budžeta Općine Stari Grad za 2009 godinu.
Deseta tačka dnevnog reda koja se sastojala od 4. prijedloga nije usvojena u cijelosti, tačnije nije usvojen Prijedlog odluke o dodjeli u zakup poslovnog prostora u ulici Safeta Bega Bašagića br. 71 . U sklopu 4. tačke, Realizacije programskih aktivnosti za period januar- septembar mjesec, načelnik Hadžibajrić je informirao vijećnike o svim završenim projektima u naznačenom periodu.

 


Prezentacija je takođe sadržavala informacije o svim značajnijim aktuelnim projektima (čija je realizacija u toku) kao i o onim koji su planirani. Ostale tačke su jednoglasno usvojene.