Uređivanje platoa Babića bašča

Image

Jedan od najinteresantnijih projekata koji je realiziran u septembru mjesecu ove godine na području Mjesne zajednice „Babiča bašča“ je uređivanje platoa Babića bašča. Naime, na inicijativu građana ove mjesne zajednice od kojih je potekla ova ideja, gospode Elsana Čukrije, Muamera Popare i Bobana Ðorđevića iz ulica Podcarina i Alifakovac, pristupilo se realizaciji ovog projekta odnosno uređivanje platoa, koji se nalazio u totalno zapuštenom stanju i zatrpan otpadom.

 Građani ovog dijela Mjesne zajednice „Babiča bašča“ obratili su se Općini Stari Grad za pomoć u nabavci građevinskog materijala što je načelnik Hadžibajrić podržao. Radove na platou izvršili su građani.

 Nakon desetak dana koliko su trajali radovi, na mjestu smetljišta na izuzetno kvalitetan način napravljeno je pravo dječije igrališe. Pomenuti radovi uključivali su ogradu oko platoa, klupe, golove za nogomet, koš, klackalice, tobogan, ljuljačke, te prostor za pijesak za naše najmlađe sugrađane. Danas na mjestu koje je prije mjesec dana bilo pusto i zapušteno, igraju se djeca iz okolnih mahala. Ovaj projekat je dokaz kako se inicijativa upućena od strane građana, a podržana od općinskih vlasti može na brz i efikasan način realizirati.