Program rada načelnika za 2012. godinu

Program rada načelnika za 2012. godinu usvojen je na 35. sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, koja je održana 28. decembara, 2011. godine. Program rada obuhvata okvirni plan rada u 2012. godini iz oblasti investicija i komunalnih poslova, privrede, urbanizma i prostornog planiranja, imovinske i stambene oblasti, lokalnog razvoja, inspekcijskih poslova, socijalne i boračko invalidske zaštite, itd.
Prioritet će i u 2012. Godini biti jačanje lokalne zajednice i to kroz jačanje mjesnih zajednica i njihovih savjeta i uključivanje nadležnih u Općini Stari Grad u postupke donošenja zakonskih akata na kantonalnim i federalnom nivou.
U ovom programu predviđene su projekti iz oblasti komunalnih poslova, a među kojima su:
- vanjsko uređenje objekta OŠ „Sedrenik“,
- izgradnja objekta za smještaj socijalno ugroženih građana,
- rekonstrukcija ulica Save Skarića, Strošići i Ispod Zmajevca,
- asfaltiranje ulica: Hladivode put prema rezervoaru, Mustaj-pašin mejdan- plato Sedrenik – Stari rezervoar, Garaplina, Pehlivanuša, Hošin brijeg,i dr.
- izgradnja potpornih zidova
- krpljenje ulica
- sanacija klizišta u saradnji sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo u ulicama: Toka Džeka br: 66,78 i 80,Vinograd kod br.8., Žagrići
- izgradnja rukohvata
- kanalizacioni radovi: Obhodža i Pogledine kod raskrsnice, Alije Bejtića, Toka-Džeka kod Hrapovića, Sedrenik iznad baraka, Fadil Paše Selimovića i dr.
- popločavanje i kaldrme,
- izgradnja niša za smeće,
- sanacija javne rasvjete
- izgradnja stambene zgrade na Gazinom han u svrhu rješavanja stambenog pitanja interno raseljenih lica.
I u 2012. godini posebna pažnja bit će posvećena pripadnicima boračke populacije, socijalno-ugroženim kategorijama stanovništva, mladima.