Delegacija Općine Stari Grad u posjeti Kragujevcu

Image

Delegacija Općine Stari Grad boravila je u zvaničnoj posjeti Gradu Kragujevacu (Republika Srbija). Povod posjete bilo je obilježavanje 70.-e godišnjice od stradanja građana ovog grada u Drugom svjetskom ratu.
U ime Općine Stari Grad komemorativnoj sjednici, kao i programu posvećenom njegovanju kulture mira prisustvovao je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.
Tokom ove posjete dogovorena je i saradnja između Općine Stari Grad i Grada Kragujevca, odnosno potpisivanje Sporazuma o saradnji između ove dvije lokalne zajednice. Tim povodom načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović potisali su Pismo namjere, koji je preduslov za potpisivanje Sporazuma o saradnji između ove dvije lokalne zajednice.
Općinsko vijeće Stari Grad na sjednici održanoj krajem septembra usvojilo je Sporazum o saradnji Općine Stari Grad i Grada Kragujevca. Ova saradnja temeljit će se na doprinosi razvoja lokalnih zajednica, kao i realizaciji projekata od zajedničkog interesa u oblastima: privrede, kulture, obrazovanja, socijalne zaštite, komunalnih sistema i infrastrukture, sporta i turizma.