Otvoren sajam pčelarstva

Image

 Deveti Internacionalni sajam pčelarstva i pčelarske opreme – Dani pčelarstva Sarajevo 2011. godine, uz prisustvo predstavnika vlasti, pčelara i mnogobrojnih građana, otvoren je danas na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.


Domaćin ovogodišnjeg, kao i prethodnih sajmova, bila je Općina Stari Grad Sarajevo. U ime Općine Stari Grad sve prisutne je pozdravio Senad Resić, stručni savjetnik u Službi za privredu.
Ovogodišnji sajam trajat će četiri dana. Više od 70 izlagača iz cijele BiH i zemalja regiona predstaviće se na ovogodišnjem „BEE FESTU“. Prema riječima organizatora i ove godine sajam pčelarstva u Sarajevu potvrdio je epitet najvećeg sajma u regionu.
Prodajna izložba koja će se odvijati svakim danom od osam do 20 sati, takmičenje za najkvalitetniji med i druge pčelinje proizvode, edukativni sadržaji, konkurs za najbolje likovne i literarne radove na temu „Med je cool“, nagradne igre i degustacije, samo su jedan dio bogatog sadržaja ovogodišnjeg Sajam pčelarstva i pčelarske opreme.


Ove godine poseban program je Dan kestena kojeg će u saradnji s direkcijom sajma 10. septembra organizirati Udruženje pčelara „Kesten“ iz Cazina. Tom prilikom biće promovirano Rješenje o geografskoj zaštiti porijekla meda od kestena- prvo rješenje ove vrste u BiH.