Završeni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže na lokalitetu Bentbaša-Podcarina

Image

Jedan od najvećih projekata Općine Stari Grad Sarajevo “Rekonstrukcija kanalizacione mreže na lokalitetu Bentbaša-Podcarina” završen je 07. septebmra 2009. godine.

 Naime, prva faza rekonstrukcije kanalizacione mreže počela je u julu 2008. godine, nakon potpisivanja Anexa ugovora. Tada je urađena dionica od Bentbaše do Aleje ambasadora u dužini od 288 metara, nakon čega je izvršeno asfaltiranje ulice.

 Druga faza krenula je 15.07.2009. godine. Tada je postavljena nova kanalizaciona mreža na dionici od pumpe do Podcarine preko mosta u dužini od 234 metra. Ugovoreni rok za završetak radova je ispoštovan, a radove je izvodila građevinska firma "Mibral", d.o.o.
Izgradnjom kanalizacione mreže u ovom dijelu Starog Grada otpadne fekalije sa lijeve obale Miljacke odvode se u centralni kolektor tj. prečistač, čime stanovnici tog dijela mjesne zajednice "Baščaršija" konačno rješavaju ovo važno pitanje.

 

 


Investitor projekata je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo a realizator Općina Stari Grad Sarajevo. Visina uloženih sredstava iznosi 397.849,07 KM.
Projektant: “SHEVRON – AG d.o.o.” Sarajevo