Završena rekonstrukcija puta Faletići-Višegradska kapija

Image

 Završeno je asfaltiranje puta Faletići-Višegradska kapija, čija je rekonstrukcija počela sredinom maja 2011. godine. Na području Mjesne zajednice Mošćanica urađena je rekonstrukcija puta Faletići-Višegradska kapija u pet dionica.
Prva dionica, u dužini od 134 metra, obuhvalata je saobraćajnicu od džamije u Faletićima do kombi okretaljke, druga, u dužini od 1.000 metara, od kombi okretaljke do kasarne Faletići. Treća dionica bila je od kasarne Faletići prema objektu Mjesne zajednice u Ulici Sarajevskih Gazija u dužini od 190 metara i četvrta od kraja treće u u Ulici Baruthana br 42. do objekta mjesne zajednice u dužini od 715 metara. Rekonstrukciju pete dionice, u dužini od 200 metara, tj. od IV dionice do skretanja za Hladivode, urađena je naknadno, a nju je sa 21.000 KM finansirala Općina Stari Grad.
Na svim dionicama urađeno je isijecanje oštećenog asfalta, izidzanje šahtova, šibera i rešetki, postavljanje nosivog i habajućeg sloja asfalta, uređenje bankina i čišćenje gradilišta.
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, u okviru projekta za dodjelu pomoći iz oblasti održivog povratka, na prijedlog Općine Stari Grad izdvojilo je oko 300.000 KM za rekonstrukciju dionice puta Faletići-Višegradska kapija, a izvođač radova bilo je Građevinsko preduzeće „Put“ iz Sarajeva.