Delegacija Općine Stari Grad u posjeti Ulcinju

Image

Delegacija Općine Stari Grad u sastavu: Diana Salihbegović, sekretar organa državne službe i Senada Katica, pomoćnik načelnika za finansije; boravila je u službenoj posjeti Opštini Ulcinj sa kojom je naša Općina ranije potpisala Sporazum o bratimljenju. Povod ove posjete bila je svečana sjednica i svečani koncert u povodu Dana Opštine Ulcinj koji se održavaju svake prve subote u mjesecu aprilu.
Pored predstavnika Općine Stari Grad, svečanom koncertu su prisustvovali i članovi KUD „Baščaršija“: Sanjin Babović (vokalni solista), Sanjin Mahmutović (harmonikaš) i Namir Čomaga (član predsjedništva KUD “Baščaršija”), s obzirom da su organizatori izrazili želju da na koncertu nastupe predstavnici naše Općine i predstave našu kulturu i tradiciju. Članovi KUD“Baščaršija“ su izveli dvije sevdalinke i naišli na vrlo dobar prijem u Ulcinju.
Prilikom svečanog koncerta, Diana Salihbegović, sekretar organa državne službe Općine Stari Grad, uručila je Predsjedniku Opštine Ulcinj Gzimu Hajdinagi umjetničku sliku sa motivom Sebilja, kao dar naše Općine. Osim toga, bila je to prilika da domaćine pozovu u uzvratnu posjetu Starom Gradu na Svečanu sjednicu Općinskog vijeća, povodom Dana Općine Stari Grad Sarajevo, koja će biti održana 04.maja, što su oni vrlo rado prihvatili.