Zahvalnica načelniku Hadžibajriću za podršku Prvoj prosvjetnoj biciklijadi

Odlukom općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića, pružena je finansijska podrška održavanju Prve prosvjetne biciklijade koju je proteklog vikenda organizovao Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, u saradnji sa Udruženjem „Giro di Sarajevo“.

Tim povodom, predsjednik SSOOO FBiH Saudin Sivro uručio je zahvalnicu općinskom načelniku mr.Ibrahimu Hadžibajriću za izuzetan i veoma važan doprinos pri organizaciji ovog događaja.

Prema riječima predsjednika Samostalnog sindikata Saudina Sivre, Općina Stari Grad je jedina državna institucija koja je pružila finansijsku podršku ovom događaju.

„Obratili smo se gradskim općinama, Općini Ilidža, kantonalnim ministrima i zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo, međutim jedino je načelnik Hadžibajrić odlučio izdvojiti finansijsku podršku za naš događaj. Jednoglasno smo svi u sindikatu odlučili da se ovom zahvalnicom oda priznanje načelniku Hadžibajriću“, kazao je Sivro, te dodao da je Općina Stari Grad jedinstvena, jer nesebično pruža podršku za brojne pozitivne projekte, događaje, inicijative i aktivnosti širom Kantona Sarajevo, ali i šire. „Ova praksa koju provodi općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić treba da bude praksa svih nosilaca izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH“, naglasio je Sivro.

U Prvoj prosvjetnoj biciklijadi učestvovalo je stotine biciklista, a mjesto polaska je bilo sarajevsko naselje Dobrinja odakle se krenulo prema centru grada. Kolona je prošla i kroz Stari Grad, ulicama Obala Kulina-bana, Telali i Mula Mustafe Bašeskije. Biciklijada se završila na lokalitetu Vilsonovog šetališta.