Načelniku Hadžibajriću uručeno umjetničko djelo nastalo u Centru za umjetnost „Arka“ u Logavinoj

Image

U znak zahvalnosti za pruženu podršku za otvaranje prvog otvorenog studija za umjetničku grafiku u BiH, koji se nalazi u starogradskoj ulici Logavina, direktor studija i Udruženja za promociju kulture i umjetnosti Arka Amer Hadžić poklonio je Općini Stari Grad i općinskom načelniku mr. Ibrahimu Hadžibajriću umjetničko djelo nastalo u ovom studiju.

„Ovaj projekat obogatio je kulturno-umjetničku scenu u Starom Gradu i dao jedan novi smisao cijeloj ulici, pa i naselju. Drago mi je što uspješno posluju i okupljaju sve veći broj mladih i ljubitelja umjetnosti,“ poručio je načelnik Hadžibajrić.

Direktor „Arke“ Amer Hadžić kazao je da je u posljednjih sedam mjeseci realizovano niz aktivnosti. „Studio smo otvroili u novembru izložbom vizualne umjetnice Amele Hadžimejlić i uz veliko interesovanje publike. Već sada imamo desetine aktivnih članova. Realizovali smo brojne izložbe, kurseve raznih tehnika za djecu i mlade iz naše općine, pomažemo studentima u pripremi za prijemne ispite na akademijama likovne umjetnosti i mnogo drugih stvari. Jednostavno, promijenili smo imidž ulice Logavine, na što smo zaista ponosni“, izjavio je Hadžić. Također, prema riječima direktora Hadžića, sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške i razumijevanja općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića: „Zaista sam zahvalan načelniku Hadžibajriću što sam uopće dobio prostor i što je prepoznao vrijednost u svemu ovome. Na njegovu inicijativu prostor mi je dodijeljen po simboličnoj cijeni, Moj tim i ja ćemo se truditi da opravdamo ovo značajno povjerenje i napredujemo na svim poljima“, naglašava Hadžić. U znak zahvalnost načelniku Hadžibajriću uručeno je umjetničko djelo, proizvod „Arke“.

Centar za umjetnost i edukaciju Arka otvoren je za sve posjetioce, kao i saradnju na polju kulture sa umjetnicima i drugim ustanovama, organizacijama ili udruženjima koja djeluju na polju umjetnosti i kulture. Krajnji cilj Centra jeste da postane aktivan kroz internacionalne, evropske projekte saradnje i kulturne razmjene, ugošćujući strane umjetnike, kustose, predavače i druge profesionalce koji će svojim prisustvom i radom obogatiti spektar djelovanja ove ustanove.