Uručena stomatološka stolica Stomatološkoj ambulanti „Kovači“

Image

U Stomatološkoj ambulanti „Kovači“, koja je dio Organizacione jedinice Doma zdravlja „Stari Grad“, danas je upriličeno svečano uručenje stomatološke stolice. Zahvaljujući donaciji Turske vojne misije u BiH obezbijeđena je nova stomatološka stolica, a njena vrijednost je cca 40.000 KM. U prepunoj ambulanti svečanu vrpcu presijekli su načelnik Ibrahim Hadžibajrić i pukovnik Turske vojne misije u BiH Okan Acarturk.

„Ova stomatološka stolica je poklon bosanskom narodu od turskog naroda. Moram opet reći da je turski narod srcem vezan za bosanski i da svaki Turčin zajedno sa vama osjeća svaku bol, tugu i radost. Turska vojna misija u BiH se trudi da Vam uvijek izađe u susret i nađe najbolje rješenje, a tako će biti i ubuduće,“ riječi su pukovnika Acarturka.

Načelnik je prisutne obavijestio da ovo nije jedini poklon Turske Općini Stari Grad. Podsjećamo, Turska vojna misija u BiH finasirala je nastavak izgradnje OŠ „Vrhbosna“ sa 30.000 KM, sufinasira polovinu potrebnih sredstava za izgradnju mosta na Obhodži (ukupna vrijednost 196.000 KM), te planira rekonstrukciju parka At mejdan (kod Muzičkog paviljona) u vrijednosti od 100.000 eura.

Uručenju stomatološke stolice prisustvovali su: načelnik Ibrahim Hadžibajrić, pukovnik Turske vojne misije u BiH Okan Acarturk sa delegacijom, generalni direktor JU „Domovi zdravlja“ Slobodan Trninić, koordinator stomotološke službe Nazim Tramadanović, šef ica stomatološke službe Stari Grad Alma Salihović-Kečo, direktorica Doma zdravlja „Stari Grad“ Rabija Vilić...

Načelnik je pozvao delegaciju Turske vojne misije u BiH da nakon svečanog uručenja stomatološke stanice, izađu na teren i pogledaju kako napreduju radovi na izgradnji mosta na Obhodži.....