Općina Stari Grad domaćin konferencije „Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore“

Koncertom klasične muzike 'Večernji zvon' tamburaškog orkestra Misericordia Šurmanci i prijatelji koji je održan večeras u Velikoj sali Općine Stari Grad Sarajevo počela je Druga konferencija Udruženja ”Ujedinjene žene” pod nazivom “Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore” . Odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića pružena je podrška Udruženju „Ujedinjene žene“ u organizaciji ove konferencije, ustupanjem sale i osiguravanjem tehničkih uslova za održavanje skupa.

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo mr Ibrahim Hadžibajrić koji je članovima Udruženja čestitao na organizaciji ovog prestižnog koncerta. “Ja sam danas vaš domaćin, ali nadam se ne samo ove godine nego i idućih godina. Zahvaljujem se svima koji ste večeras došli i puno sreće u daljem radu jer se vaše Udruženje bavi veoma humanim poslom i radom kada je u pitanju zajedništvo u našoj i jedinoj Bosni i Hercegovini, te umrežavanje i briga o ranjivim kategorijama društva”, istakao je načelnik Hadžibajrić. Predsjednica Udruženja “Ujedinjene žene” Jasna Hamzabegović uručila je načelniku Hadžibajriću plaketu zahvale za podršku u održavanju Druge konferencije “Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore” Sarajevo 11-13.03.2022. godine.

 

Na koncertu je izvedena klasična, ali i zabavna i popularna muzika različitih žanrova. Tamburaški orkestar Misericordia Šurmanci koncert Večernji zvon izvodio je do sada u Međugorju, Čapljini, Posušju, Čitluku, Mostaru, Širokom Brijegu, Splitu, Trogiru, Zagrebu, Zadru, Gradcu, Makarskoj...

 

Večerašnjem koncertu, pored načelnika Hadžibajrića, prisustvovao je i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić koji također podržava ovo udruženje i mnogi drugi gosti.

 

O konferenciji

 

Druga konferencija Udruženja „Ujedinjene žene“ održava se od 11. do 13. marta, 2022. godine u Velikoj sali Općine Stari Grad. Radni dio konferencije počinje sutra, 12.marta, a svoje priče predstavit će žene iz različitih sfera života: poduzetnice, novinarke, profesorice, političarke, studentice, umjetnice.

„Prošla konferencija je bila u Bosanskoj Krupi i nadmašila je naša očekivanja. Ove godine smo pripremili još raznovrsnija predavanja fantastičnih panelistica, žena koje mijenjaju našu svakodnevnicu na bolje, koje mijenjaju svijet! Mi smo udruženje koje svoje kapacitete ima širom BiH i na tome smo posebno ponosne“, istakla je Jasna Hamzabegović, predsjednica Udruženja.

"Posebno se zahvaljujemo Općini Stari Grad Sarajevo i načelniku Hadžibajriću koji je prepoznao naš rad i trud i pružio nam veliku podršku u održavanju naše druge konferencije“, dodala je.

 

Udruženje "Ujedinjene žene" djeluje od 2019. godine okupljajući djevojke i žene u Bosni i Hercegovini i dijaspori koje su različitih starosnih dobi, nacionalnosti, obrazovanja i zanimanja. Imaju oko 360 članova u 50 gradova u BiH i 10- ak drugih gradova svijeta, poput Holandije, Švicarske i Amerike.