Načelnik Hadžibajrić prigodnim poklonima čestitao Dan žena svim uposlenicama

Da se sve uposlenice Općine Stari Grad Sarajevo i danas osjećaju posebnim, važnim i ravnopravnim u svom kolektivu i ove godine pobrinio se općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić koji je svim uposlenicama uz prigodne poklone čestitao 08. mart.

Prigodnim riječima, uz ruže i poklon vaučere, općinski načelnik je poručio uposlenicama da će se njihov rad i doprinos uvijek cijeniti, te kazao da pored toga što trebaju biti uspješne u svom poslu i porodičnom životu, ne smiju zaboraviti na sebe i svoje zdravlje. „Zdravlje bi nam svima trebalo uvijek biti na prvom mjestu i zato smo vam i ove godine odlučili dati mogućnost organizovanih sistematskih pregleda jer zdravlje nema cijenu.Čestitam vam Međunarodni dan žena i želim vam da i dalje budete uspješne, ponosne, hrabre i ostvarene na svim poljima. Svaka žena je stub društva i porodice jer u vama je snaga koja pokreće promjene i donosi bolju budućnost. Društvo koje uvažava i priznaje rad i kvalitete žena je društvo kojem je zagrantovan prosperitet. Drago mi je što u našem kolektivu imamo veliki broj žena, kako na rukovodećim, tako i svim ostalim pozicijama i hvala vam što svojim radom doprinosite uspjehu kolektiva, a istovremeno i boljoj usluzi i uslovima za naše građane. Vi ste naša snaga i pokretačka energija,“ poručio je općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić.

U današnjem svijetu nije lako biti žena i odgovoriti svim izazovima koje život nosi: biti dobra majka, supruga, graditi porodicu, a istovremeno biti uspješna u svom poslu. Ali je lakše kada u radnom okruženju imate razumijevanje, podršku i nekoga na koga možete računati. Stoga, su se uposlenice Općine Stari Grad zahvalile općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću na svemu što čini za ovaj kolektiv, a svakako i sekretarki Almi Destanović za sve nove ideje i promjene koje je donijela čineći kolektiv tako još boljim i snažnijim– jer upravo u tome i jeste suština ovog praznika – činiti žene i cijelo društvo boljim, snažnim, ravnopravnim i uspješnim!

Podsjetimo, Međunarodni dan žena obilježava se 08. marta svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 28. februara, 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo više od 140 žena.