Čestitke vijećniku Sejfi Šehoviću: Zlatna medalja na Arnold Sports Festivalu u SAD-u

Vrhunski sportista, svjetski rekorder u nekoliko disciplina dizanja tegova i vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sejfo Šehović, ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj karijeri osvojivši zlatnu medalju na Arnold Sports Festivalu održanom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zahvaljujući odličnim rezultatima koje je Sejfo Šehović ostvario u novembru prošle godine na Bodybuilding & Powerlifting festivalu u Poljskoj kada je osvojio zlatnu medalju i pehar za apsolutno prvo mjesto, izborio se za plasman i učešće na Arnold Sports Festivalu.

U svom američkom nastupu, kategorija do 75kg, disciplina „deadlift“, Sejfo Šehović je podigao 255 kg, što mu je obezbijedilo prvo mjesto i zlatnu medalju.

„Ovo je veliko svjetsko prvenstvo koje ću pamtiti cijelog života. Jedini sam bio sa prostora bivše Jugoslavije, časno sam predstavio svoju najbolju domovinu Bosnu i Hercegovinu i osvojio prvo mjesto. Biti među 22.000 takmičara iz 80 zemalja iz cijelog svijeta, to treba doživjeti. Za ovaj, ali i druge prethodne uspjehe, zaslužna je i podrška načelnika Ibrahima Hadžibajrića i Općine Stari Grad“, naglasio je Šehović. Inače, pred odlazak na ovo takmičenje, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić donio je odluku o finansijskoj podršci Sejfi Šehoviću za odlazak na ovo takmičenje.

Inače, na prestižnom takmičenju u gradu Columbusu, savezna država Ohio, okupilo se više od 22.000 takmičara iz 80 zemalja svijeta, a koji su se takmičili u 80 različitih sportskih disciplina. Ovo nije prvi nastup Sejfe Šehovića na prestižnom turniru Arnold Sports Festival. Naime, prije dvije godine osvojio je zlatnu medalju u deadliftu i oborio dva svjetska rekorda.