U ponedjeljak akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Općini Stari Grad

Image

Općina Stari Grad Sarajevo, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH i Crvenim križem Stari Grad, organizuje još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati, u ponedjeljak, 29. novembra, od 10,00 do 15,00 sati u holu Velike sale Općine Stari Grad.

Akcija je otvorena za sve uposlenike Općine Stari Grad, ali i druge zainteresovane građane. Ovo će biti treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Općine Stari Grad, Zavoda za transfuzijsku medicinu i Crvenog križa Stari Grad, a dosad je učestvovalo skoro stotinu uposlenika. Među dobrovoljnim davaocima krvi tokom svake akcije je i općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić.

Pozivamo uposlenike Općine Stari Grad, ali i ostale građane da se i ovaj put odazovu jer možda baš njihova donacija krvi može nekome spasiti život.

Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18-65 godina kod koje se ljekarskim pregledom utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primijenila. Posebna priprema za darivanje krvi nije potrebna. Preporučuje se da prije darivanja krvi osoba bude odmorna, da je prethodne noći spavala uobičajeno (dovoljno), da je uzela lagani obrok i izvjesnu količinu tečnosti. Darivanje krvi je dobrovoljno.

Ovo je treća akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizuju Općina Stari Grad, Crveni križ Stari Grad i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, ove godine.