Dariva - Kozija ćuprija: Čišćenje i zasijecanje oštećenih dijelova saobraćajnice

U projektu sanacije lokalne saobraćajnice Dariva - Kozija ćuprija trenutno se izvode radovi na zasijecanju oštećenog asfalta i čišćenju šiblja i rastinja, potvrđeno je u Službi za investicije i komunalne poslove Općine.

„Radovi se izvode iz smjera mosta na Darivi, a do sada je čišćenje uz saobraćajnicu i zasijecanje asfaltnih površina urađeno na dužini od oko 800 metara. Uklanjanje asfalta počet će kada se stabilizuju vremenske prilike“, pojasnili su iz Službe.

Podsjećamo, na dionici dugoj 1.600 metara radit će se i mašinsko čišćenje odvodnih jaraka, ugradnja novih šahtova itd. Kompletna dionica dobit će novi asfalt i pružat će mnogo bolje uslove za odmor, šetnju i zabavu od Bentbaše do Kozije ćuprije.

Radi o zajedničkom projektu Općine Stari Grad Sarajevo i Grada Sarajevo za koji su 01. oktobra općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnica Benjamina Karić potpisali sporazum o saradnji. Projekat je vrijedan 316.116 KM, a Općina Stari Grad i Grad Sarajevo finansiraju ga u jednakim omjerima.

 

Do sada uloženo oko 400.000 KM

Općina Stari Grad, sa partnerima, posljednjih godina uložila je oko 400.000 KM u ovaj lokalitet, te je na kompletnoj dionici od Bentbaše do Kozije ćuprije uvedena LED rasvjeta. Sagrađeno je i igralište u saradnji sa Ambasadom Švedske u BiH koje je koštalo je 180.000 KM, a još 30.000 KM uloženo je u video nadzor.