Briga o socijalno ugroženim: 50 porodica dobilo ogrjev, a 45 porodica djece s posebnim potrebama pakete pomoći

Image

Nastavlja se briga o socijalno ugroženim građanima u općini Stari Grad Sarajevo. Kako je potvrđeno iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić naložio je obilazak svih porodica sa djecom s posebnim potrebama i uručivanje paketa pomoći. Cilj ovih posjeta bio je i utvrđivanja stanja i potreba ovih porodica kako bi im ova lokalna samouprava mogla pružiti konkretnu i pravovremenu pomoć.

Izvršen je obilazak 45 porodica djece s posebnim potrebama, razgovarano o stanju i potrebama koje imaju, izvršeno njihovo upućivanje na nadležne institucije ukoliko je za tim bilo potrebe, te su im uručeni paketi pomoći, prilagođenog sadržaja.

Djelovanje u oblasti socijalne pomoći i izdvajanja za najugroženije kategorije nastavljeno je i kroz jednokratne novčane pomoći za nabavku ogrjeva porodicama bez ikakvih primanja ili sa minimalnim primanjima.

“Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić naložio je da se i ove godine izvrši uplata pomoći porodicama koje nemaju nikakva ili minimalna primanja, a koriste drvo kao ogrjev tokom zime. Služba je izvršila analizu prispjelih zahtjeva, uključujući i porodice kojima smo prethodnih godina dodjeljivali pomoć, te je izvršena uplata za 50 osoba koji su za ove namjene dobili po 300 KM,” potvrđeno je u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Stari Grad.