Asfaltiran dio ulice Bjelavica, nastavak radova nakon stabilizacije vremena

Završena je sanacija i asfaltiranje gornjeg dijela ulice Bjelavica u naselju Toka - Džeka.

U Službi za investicije i komunalne poslove kazali su da je gornji dio ulice završen, a zbog najavljenih padavina radovi u donjem dijelu su trenutno obustavljeni.

„Čim se vrijeme stabilizuje, nastavit će se radovi i u donjem dijelu ulice Bjelavica, dužine oko 30 metara. Ostao je mali dio da bi se ulica u cjelosti završila, ali zbog specifičnosti terena koji je veoma strm, nismo željeli rizikovati sa skidanjem asfalta dok se vremenske prilike ne stabilizuju“, poručili su iz Službe.

Podsjećamo, sanacijom i asfaltiranjem ulice Bjelavica će se postići rasterećenje saobraćaja kroz ulicu Toka, koja je jedina ulica kojom se neometano odvija saobraćaj za većinski dio naselja. Do sada se ulicom Bjelavica nije odvijao saobraćaj jer je većim dijelom bila kaldrmisana, ali je na zahtjev građana ovim projektom asfaltirana.

Inače, riječ je o projektu vrijednom 34.500 konvertibilnih maraka, a sanacija se izvodi u dužini od oko 115 metara. Ove radove izvodi firma Oxa d.o.o. Sarajevo u okviru sporazuma sa Općinom Stari Grad o ljetnom održavanju cesta.