Načelnik Hadžibajrić uputio čestitku prvačićima

Image

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić uputio je danas čestitku svim prvačićima u općini Stari Grad Sarajevo, kao i svim ostalim učenicima zaželjevši im uspješan početak školske godine.

Načelnik Hadžibajrić poželio je učenicima da nastave sticati nova znanja i obrazovanje, vrativši se nakon dužeg vremena u školske klupe, te ih pozvao da budu oprezni i čuvaju kako svoje, tako i zdravlje svojih školskih prijatelja i poštuju propisane mjere. Posebno se u svojoj čestitki obratio prvačićima: 

Dragi prvačići,

danas počinjete jedno novo poglavlje u vašim životima. Očekuju vas nova iskustva, novi izazovi i mnogo novog znanja. Škola će vam donijeti radost, smijeh, a nekada i suze, a prije svega donijet će vam znanje i puno lijepih prijateljstava. Neka vam ovaj novi početak bude motivacija da postanete dobri i uspješni ljudi, da poštujete svoje roditelje i učitelje i da se zajedno sa njima radujete učenju kroz igru i druženje.

Želim vam bezbrižno i sretno školovanje i da postanete dobri ljudi i ponos lokalne zajednice kojoj pripadate. Vaš načelnik, Ibrahim Hadžibajrić.