Dom zdravlja Stari Grad obavještava građane o rasporedu vakcinacija u ovom objektu

Image

U Domu zdravlja Stari Grad od 06. septembra počinje vakcinacija građana bez najave. Kako je ranije najavljeno, stanovnici ove općine će se moći vakcinisati i revakcinisati vakcinama Sinopharm u centralnom objektu, u ulici Alajbegovića, svakim radnim danom, od 09-18,00 sati.

Kako bi se izbjegle gužve u Domu zdravlja, iz ove ustanove dostavili su Općini Stari Grad raspored vakcinacija građana prema mjesnim zajednicama u kojim žive.

Prema tom rasporedu, građani koji žive na području mjesne zajednice Babića bašča prvi su na redu za vakcinaciju i u Dom zdravlja Stari Grad mogu doći u ponedjeljak, 06.septembra, 2021. godine. Narednog dana, 07. septembra, predviđena je vakcinacija stanovnika mjesne zajednice Baščaršija, a dalje kako slijedi:

08. septembra stanovnici MZ Bistrik

09.septembra stanovnici MZ Ferhadija

10.septembra stanovnici MZ Hrid – Jarčedoli

13.septembra stanovnici MZ Kovači

14.septembra stanovnici MZ Logavina

15.septembra stanovnici MZ Mahmutovac

16.septembra stanovnici MZ Medrese

17.septembra stanovnici MZ Mjedenica

20.septembra stanovnici MZ Mošćanica

21.septembra stanovnici MZ Sedrenik

22.septembra stanovnici MZ Sumbuluša

23.septembra stanovnici MZ Širokača

24.septembra stanovnici MZ Toka Džeka

27.septembra stanovnici MZ Vratnik

Iz Doma zdravlja Stari Grad naglašavaju da je ovakav raspored napravljen s ciljem smanjenja gužvi i čekanja u redovima, te brže i efikasnije vakcinacije za građane. Istovremeno ističu da niko od građana neće biti vraćen iz Doma zdravlja ukoliko se ne bude pridržavao ovog rasporeda i dođe u nekom drugom terminu.

Ranije su iz Doma zdravlja najavili i da će se građani koji su primili prvu dozu Sinopharma u Zetri, moći revakcinisati u Domu zdravlja Stari Grad. Svim građanima koji dođu na vakcinaciju na ulazu će se mjeriti temperatura i vršiti dezinfekcija ruku, te legitimisanje putem zdravstvene knjižice.