Načelnik Hadžibajrić sa gostima na zatvaranju Ljetnog kina Stari Grad

Svjetskom premijerom filma “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića sinoć je zatvoreno SFF Ljetno kino Stari Grad, a projekciju su svojim prisustvom uveličali općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić sa svojim gostima. Na poziv načelnika Hadžibajrića Ljetno kino Stari Grad sinoć su posjetili i njegovi najbliži saradnici, pomoćnici koji rukovode općinskim službama, te predsjedavajući Općinskog vijeća dr.sci.Mirza Batalović, kao i predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

Višenamjenski trg preko puta Vijećnice bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a publika je uživala kako u emotivnoj životnoj priči Tome Zdravkovića, tako i u nezaboravnom ambijentu koji je pružilo ovo kino. Kako je poručio načelnik Hadžibajrić, građani i posjetioci su istinski uživali proteklih sedam dana, a prema nezvaničnim podacima kino je posjetilo skoro 2000 ljudi.

"Drago mi je što smo pružili jedan ovakav doživljaj filma i festivala u Starom Gradu našim građanima i posjetiocima. Jedan je Stari Grad,"poručio je načelnik Hadžibajrić.

Na kraju svjetske premijere publici na višenamjenskom trgu poklonila se ekipa filma "Toma", predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem