Izvršeno noćno pranje Baščaršijskog trga

Usljed velike frekvencije posjetilaca u najužoj gradskoj jezgri, konkretno na prostoru Baščaršijskog trga, još jednom je izvršeno noćno pranje ove lokacije, a po nalogu Općine Stari Grad i općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića.

Putem Službe civilne zaštite angažovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratnik koji su pranje Baščaršijskog trga izvršili noćas u 3,30 sati.

Podsjećamo da je sredinom prošlog mjeseca (uoči Kurban bajrama) na zahtjev općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića KJKP „Rad“ izvršio pranje ulica uže starogradske jezgre: Ferhadija, Sarači, Baščaršijski trg, te višenamjenski trg preko puta Vijećnice.

Tada je DVD Vratnik izvršio pranje sporednih ulica u Starom Gradu, a sve kako bi se podigao stepen javne higijene. Iako je pranje ulica obaveza kantonalnog preduzeća “Rad”, s obzirom da ne ispunjavaju ovu obavezu u punom kapacitetu, a s ciljem postizanja što bolje javne higijene u jeku turističke sezone, načelnik Hadžibajrić jučer je naložio da pranje Baščaršijskog trga izvrši DVD Vratnik.