Selektor ženske košarkaške reprezentacije Goran Lojo načelniku Hadžibajriću izrazio zahvalnost za podršku

Ženska košarkaška reprezentacija BiH u junu ove godine osvojila je historijsko 5. mjesto na Eurobasketu i osigurala plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022 koje će se održati u Australiji. Među prvima, a i rijetkima, koji su podržali mlade košarkašice bio je načelnik Ibrahim Hadžibajrić. Naime, u oktobru, 2020. godine iz budžeta Općine Stari Grad izdvojeno je 5.000 KM Košarkaškom savezu BiH, za pomoć u održavanju košarkaških kvalifikacionih turnira iznosom od 5.000,00 KM koja su uplaćena KSBIH.

Bio je to povod da se selektor ženske košarkaške reprezentacije Goran Lojo najavi za prijem kod općinskog načelnika kako bi izrazio zahvalnost za ukazano povjerenje i podršku, koju su mlade košarkašice itekako opravdale. Susret je bio prilika i da selektor Lojo upozna načelnika sa daljim planovima. Naime, ovim plasmanom među pet najboljih selekcija Starog kontinenta, naše košarkašice nastupit će na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo koje se igra u februaru naredne godine. Na pomenutom turniru učestvovat će 16 reprezentacija koje su ostvarile najbolje plasmane na kontinentalnim prvenstvima. Igrat će šest najboljih iz Evrope, četiri najbolje iz Amerike, četiri najbolje iz Azije te dvije najbolje iz Afrike. Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a na Svjetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.

Načelnik Hadžibajrić je još jednom uputio čestitke mladim košarkašicama kazavši da je njihov uspjeh tim veći jer se profesionalni sport u našoj zemlji nalazi u nezavidnoj situaciji, te da je ova lokalna samouprava upravo zbog toga nastojala svim mladim talentovanim sportistima pomagati u ostvarivanju njihovih ciljeva.