Najavljeno asfaltiranje dijela ulice Hamdije Kreševljakovića, druga faza nastavlja se poslije Sarajevo Film Festivala

Kako bi se postigla funkcionalnost saobraćajnice Hamdije Kreševljakovića u jeku turističke sezone i periodu održavanja najveće filmske smotre u regiji - Sarajevo Film Festivala, izvođač radova KJKP ”Rad” najavio je da će sljedeće sedmice asfaltirati dionicu od Drvenije do Bakr-babine džamije, a nastavak radova uslijedit će tek poslije Festivala.

“Izvođač radova je najavio da će prilagoditi dinamiku kako bi se izbjegle saobraćajne gužve u periodu kada se očekuje priliv velikog broja gostiju u Sarajevo, a radovi će se intenzivno nastaviti poslije 20.augusta,” saopćili su iz općinske Službe za investicije i komunalne poslove. Sljedeće sedmice izvršit će se nanošenje prvog sloja asfalta na dionici od Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti do skretanja prema Bakr-babinoj džamiji. Do sada je završena ugradnja nove oborinske kanalizacije i trotoara na desnoj strani pomenute dionice.

Ovaj projekat obuhvata sanaciju saobraćajnice ukupne dužine 650 metara, od Drvenije do Austrijskog trga uključujući i trolejbusku okretnicu, a realizuju ga Općina Stari Grad i Ministarstvo saobraćaja KS putem Direkcije za puteve KS. Projekat je vrijedan 750.000 KM.