Općina Stari Grad domaćin utrke "Two Cities Marathon"

Druga utrka "Two Cities Marathon" Sarajevo i Istočno Sarajevo krenula je jutros iz Starog Grada uz riječi podrške načelnika Općine Stari Grad mr Ibrahima Hadžibajrića. Poželio je sreću takmičarima, te istakao kako mu je neizmjerno drago što se jedna ovako značajna manifestacija već drugu godinu zaredom održava upravo u Starom Gradu. "Osim što ima sportski karakter ova utrka nosi snažnu poruku. Poruku mira, tolerancije i suživota. Ovakve događaje Općina Stari Grad podržava u skladu s mogućnostima", poručio je načelnik Hadžibajrić, zahvalivši se svima koji su podržali današnju utrku kao i učesnicima maratona.
 
Manifestacija "Two Cities Marathon" okupila je 750 učesnika iz BiH i još 12 drugih država, a pobjedu su odnijeli Emir Hastor u muškoj i Katarina Pahlod u ženskoj konkurenciji.
 
Trkač iz Atletskog kluba Goražde Emir Hastor pobijedio je s vremenom 2.33,44, dok je drugoplasirani u muškoj konkurenciji bio Davor Vidović iz Banje Luke s vremenom 2.43,08.
 
U konkurenciji žena prvo mjesto osvojila je takmičarka iz Srbije Katarina Pahlod s vremenom 3.13.32, dok je drugoplasirana bila Amela Trožić koja trči za Atletski klub Sana.
 
Kako je današnja utrka ujedno bila i prvenstvo BiH u Maratonu, Emir Hastor i Amela Trožić su proglašeni za nove prvake BiH.
 
Na današnjoj manifestaciji trčala se i Memorijalna utrka Osman Junuzović na 5.000 metara, a u čast prošlogodišnjem pobjedniku "Two Cities Marathon" koji je zimus preminuo. U muškoj kategoriji najbrži je bio Milan Mitrović iz Srbije s vremenom 15,05.
 

Organizatori utrke iz Udruženja Dečki u plavom ranije su istakli da je ovo najbolje organizovana maraton utrka u našoj državi, a najbolji pokazatelj toga je da je uvrštena u kalendar Atletskog saveza BiH.