Objavljen je 50. jubilarni broj općinskog biltena „Starogradski haberi“

Image

Sada već davne 2009. godine izašao je prvi broj općinskog biltena “Starogradski haberi“. Danas, dvanaest godina kasnije, predstavljamo vam jubilarni 50. broj ove publikacije koja je do sada ušla u sve domove građana Starog Grada.

 

Otkud naziv “Starogradski haberi”

Često nas pitaju otkud naziv“Starogradski haberi”? Kada se odlučivalo o imenu biltena znali smo da mora biti drugačije i orginalnije od sličnih glasila. Starogradski je prefiks od naziva naše općine, dok je Haber riječ koja je kao arabizam duboko ukorijenjena u naš jezik i znači: obavijest, informacija, vijest, novost, glas. Ovim biltenom unosimo vijesti, informacije – habere u starogradske domove, do naših građana.

Naši “Haberi” namijenjeni su svima, od najmlađe do najstarije generacije, ali smo ipak najviše orijentisani prema građanima treće životne dobi koji se slabije snalaze sa modernim tehnologijama, te umjesto online izdanja, web stranice i društvenih mreža, ipak biraju pisanu riječ i printano izdanje.

Distribuiramo ih putem sekretara mjesnih zajednica koji naša izdanja nose na kućne adrese, a osim toga besplatan primjerak uvijek se može preuzeti u Šalter sali Općine ili na info pultu, kao i samim mjesnim zajednicama. Svakako, na web stranici društvenim mrežama uvijek je dostupno i online izdanje.

U ovom 50. broju građani će moći pročitati sve aktuelnosti i najvažnije aktivnosti općinske administracije u posljednja tri mjeseca. Na poseban način obilježen je 02. maj, Dan Općine Stari Grad. Podršku su dobijali građani Starog Grada svih generacija, institucije, a predstavljena je i pobratimska Općina Ulcinj.

Novo i jubilarno izdanje „Starogradskih habera“ pročitajte ovdje.