Čestitamo veliki uspjeh našem vijećniku i sportisti Sejfi Šehoviću, dvije zlatne medalje na GUPU Evropskom prvenstvu

Image

Sejfo Šehović, bosanskohercegovački takmičar u sportovima snage, inače vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo i penzionisani komandir policije osvojio je dvije zlatne medalje i dva pehara na GUPU Evropskom prvenstvu u Ukrajini.

Šehović je u ukrajinskoj Odesi osvojio dvije zlatne medalje i dva pehara u disciplinama squat i deadlift.

“Poslije preboljene korone, ovo je veliki uspjeh za moju najbolju državu Bosnu i Hercegovinu. Velika mi je čast što je naša zastava bila na Evropskom prvenstvu u Ukrajini, gdje sam u Odesi bio jedini bh. predstavnik”, rekao je Šehović.

Bh. takmičar u sportovima snage već je dobio poziv za prestižno takmičenje Mr. Olympia.

“Dobio sam poziv za Mr. Olympia u oktobru na Floridi. Limitiran je broj poziva. Dobio sam poziv jer sam postigao normu na kvalifikacijama sa 71 kg moje težine podigao sam 270 kg na Arnold Classicu i tako stekao pravo učešća na Mr. Olympiji”, istakao je Šehović.

Općina Stari Grad Sarajevo i općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić vijećniku Sejfi Šehoviću upućuju iskrene čestitke na ostvarenom uspjehu.

Sejfo Šehović rođen je 13. augusta, 1959. godine. Iako ima 62 godine Šehović se ne zaustavlja. Osvajač je brojnih medalja i vlasnik mnogih rekorda. Kompletan privatni i poslovni život Sejfe Šehovića se oduvijek veže za Stari Grad, čiji je i stanovnik, a poslovnu karijeru je završio kao komandir Policijske stanice Stari Grad.