Na današnji dan na mezarju Budakovići ubijeno deset naših sugrađana, obilježena godišnjica

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na spomen obilježju na mezarju Budakovići obilježena je 28.godišnjica pogibije deset naših sugrađana. Na današnji dan 1993. godine, prilikom klanjanja dženaze Fadili Karšić na groblju Budakovići, granatom ispaljenom sa agresorskih položaja ubijeno je deset građana, a troje je ranjeno.

 

Prije 28 godina poginuli su Edhem Borovina, Salko Bradić, Osman Curić, Asim Džaferović, Amir Džanko, Asim Konaković, Sejdalija Kurtić, Kasim Pintol, Smail Sarač i Began Sarajkić.

 

Na obilježavanju godišnjice i danas su se okupile porodice žrtava, komšije, ali i zvanične delegacije odajući počast nevino stradalim.

Zločin se nikada ne smije zaboraviti, a naša je obaveza sjećati se svih naših žrtava i prenositi sjećanja na mlade naraštaje -poručeno je i danas sa obilježavanja ove tužne godišnjice.

U ime općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića i Općine Stari Grad delegacija u sastavu: Selma Velić pomoćnica načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, Amela Bogunić stručna savjetnica u Službi za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu i Samir Muhić, savjetnik načelnika za pitanja boraca položili su cvijeće na spomen obilježje i proučili Fatihu žrtvama.