Prijavite se za Impakt Inkubator poslovnih ideja: Poduzetnička obuka za mlade i 5.000 KM za najbolje poslovne ideje

Image

Ukoliko ste mladi poduzetnik dobi do 35 godina, ili to želite postati, Općina Stari Grad, sa svojim partnerima Fondacijom Mozaik i Investicijskom fondacijom Impakt pokrenula je poseban poslovni program nazvan Impakt Inkubator poslovnih ideja koji vam može značajno pomoći u tome.

Ovaj program mladim ljudima nudi poduzetničku obuku u trajanju od šest dana fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela, pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja i svakako dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne ideje.Uključena je i stručna i mentorska podrška u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama. Partneri u ovom projektu obezbijedili su 40.000 KM za njegovu realizaciju.

Osim toga, program daje mogućnost apliciranja za partnerska ulaganja do 40.000 KM za korisnike programa koji ispunjavaju kriterije Impakt Inkubatora te imaju potencijal za razvoj prema kriterijima Start-up studio programa Fondacije Mozaik.

Prijaviti se mogu sve mlade osobe od 18 do 35 godina starosti sa prijavljenim mjestom boravka na području općine Stari Grad Sarajevo, zatim mlade osobe do 35 godina starosti koje su vlasnici postojećeg biznisa sa sjedištem na području općine Stari Grad Sarajevo, te organizacije civilnog društva (udruženja građana i fondacije) sa sjedištem na području Općine Stari Grad, zainteresovane za pokretanje socijalnih/društvenih poduzetničkih poduhvata.

Javni poziv je otvoren do 21.06.2021.godine, a detaljne informacije o načinu prijave i vrsti programa pronađite na općinskoj web stranici, rubrika „Javni pozivi, konkursi i oglasi“.

Projekat realizuju Općina Stari Grad, Fondacija Mozaik i Investicijska fondacija Impakt, u saradnji sa Vladom Švicarske i razvojnim agencijama SIDA i USAID.