Završen veliki projekat sanacije oko 450 metara saobraćajnice Brusulje, na prelazu između dva entiteta

Proteklog vikenda završeno je asfaltiranje preostalih 170 metara saobraćajnice Brusulje, koja pripada regionalnoj cesti R447 Dariva – Hreša. Ovaj značajni projekat počeo je prošle godine kada je završena polovina dionice, a radovi su zaustavljeni s dolaskom zimskih uslova.
Krajem prošle godine završena je dionica od mosta prema entitetskoj liniji (donji dio ulice), a sredinom maja ove godine nastavljeni su radovi na preostalom, gornjem dijelu ulice.
 
U Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad potvrdili su da je projekt uključivao uklanjanje starog i oštećenog asfalta na kompletnoj dionici dužine oko 450 metara, uređenje slivnika, šahtova, odvodnje, djelimičnu zamjenu trotora i novo asfaltiranje. “Proteklog vikenda urađeno je asfaltiranje dionice duge oko 170 metara, završeni su ivičnjaci i rigole. Preostali su još manji završni radovi, a na ovoj dionici u planu nam je i izgradnja dvije natkrivene niše za odlaganje otpada,”potvrdili su iz nadležne službe.
 
Ulica Brusulje na Mošćanici predstavlja „žilu kucavicu“ na prelazu između dva entiteta. Po riječima mještana, saobraćajnica nije rađena još od '60-ih godina prošlog stoljeća, a redovno je koriste stanovnici Emerovice, Brusulja, Gazinog Hana i Vučje Luke.
Projekat je koštao oko 215.000 konvertibilnih maraka, a izvođač radova je bila firma 'Grakop' iz Kiseljaka.