Podrška općinskog načelnika starogradskom Plivačkom klubu „H2O“

Image

Odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, pomognut je rad i djelovanje Plivačkog kluba „H20“, koji je osnovan 2009. godine sa sjedištem u starogradskoj ulici Prijepoljčeva.

Rad kluba višestruko je otežan usljed pandemije korona virusa, te su se obratili općinskom načelniku za podršku. I pored smanjenog priliva sredstava u budžet i općenito izdvajanja za sport, kako bi klub nastavio sa djelovanjem, izdvojena su simbolična sredstva za njihov rad.

Predsjednik kluba Jasenko Žigić uputio je pismo zahvale načelniku Hadžibajriću i matičnoj Općini Stari Grad na pomoći u ovim teškim vremenima. To je bio povod da razgovaramo s njim i saznamo nešto više o aktivnostima kluba. „S obzirom da sam certificirani trener plivanja odlučio sam, sa ostalim sportskim entuzijastima, osnovati ovaj klub prvenstveno kako bi djeca naučila plivati. Imamo takmičarski, ali i zdravstveni program. U tom programu učestvuju djeca koja imaju potrebu raditi korektivne aktivnosti u cilju poboljšanja svog zdravstvenog stanja. Vrlo smo uspješni u svim našim programima i ponosimo se odličnim rezultatima koje smo postigli na takmičenjima u zemlji i regionu“, poručio je Žigić. Treninge održavaju na Olimpijskom bazenu „Otoka“, a trenutno broje oko 30 aktivnih članova, uzrasta od šest do 18 godina. Koliko je Plivačkom klubu „H2O“ stalo da djecu usmjere u bavljenje sportom, govori činjenica da pored škole plivanja, imaju i školu skijanja. „Pošto sam i certificirani instruktor skijanja, svake zime, za one naše članove koji to žele, oranizujemo skijanje na našim planinama u okruženju“, kazao je Žigić.

Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, je tako po ko zna koji put pokazala volju i želju da pomogne sportskim pojedincima i kolektivima.