Nastavljena podjela ramazanskih poklon-kupona građanima Starog Grada

Prethodnih dana nastavljena je podjela ramazanskih poklon-kupona socijalno ugroženim građanima za kupovinu osnovnih životnih namirnica. Poklon-kuponi su donacija Ureda Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini, a podjela se vrši u koordinaciji sa Općinom Stari Grad, tj. nadležnim službama.

Podsjećamo da su prošle sedmice, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktor Ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH, Abdullah bin Rahmatullah Quari potpisali memorandum o saradnji i tada uručili poklon kupone jednom broju korisnika, te najavili da će ostale donacije biti podijeljene putem mjesnih zajednica.

Za ovu donaciju našim građanima načelnik Hadžibajrić uputio je zahvalnost Uredu lige muslimanskog svijeta, te kazao da Općina nastavlja kontinuiranu brigu o socijalno ugroženim.

“Pored ove donacije, moram istaći da smo mi od početka ove godine građanima koji su u stanju potrebe podijelili 300 paketa sa prehrambenim proizvodima. Osim toga, u protekla četiri mjeseca dodijeli smo jednokratne novčane pomoći u iznosu od 64.400 KM za socijalno ugrožene i onkološke pacijente. Briga o građanima nam je na prvom mjestu, posebno u ovom vremenu krize koju je izazvala pandemija korona virusa,” izjavio je tada Hadžibajrić.

Podjele su nastavljene putem mjesnih zajednica gdje su se sekretarima u obilasku građana pridružili i uposlenici Službe za odnose s javnošću.

U ulici Ablagin sokak na Mošćanici poklon-kupon je dobila Hajrija Šolja, koja je i korisnica Narodne kuhinje Stari Grad. „Nas 13 živi u jednom domaćinstvu. Ni muž ni ja ne radimo, a da stvari budu još gore imala sam osam operacija u veoma kratkom periodu. Situacija je zaista teška. Hvala puno, nama mnogo znači bilo kakva pomoć“, kazala je Hajrija.

Slično nam je rekla i i nana Razija Đipa iz ulice Boguševac u mjesnoj zajednici Toka - Džeka. „Živim sama, da mi nije Narodne kuhinje, bila bih gladna. Jedino primanje mi je 100 KM, koje dobijem od Centra za socijalni rad. Veliko hvala što ste mi donijeli ovaj poklon bon od kojeg ću moći kupiti osnovno za Bajram“, kazala je Razija.