Općina Stari Grad prva gradska općina u obilasku gradonačelnice Benjamine Karić: Oživjeti saradnju Grada i Općine

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas novoizabranu gradonačelnicu Grada Sarajevo Benjaminu Karić koja je posjetila Općinu Stari Grad što je bila njena prva stanica u okviru posjete gradskim općinama. Tokom susreta razgovarali su o oživljavanju saradnje između Grada Sarajevo i Općine Stari Grad i relizaciju zajedničkih projekata od interesa za cijelo Sarajevo. Kako je istaknuto tokom sastanka, Stari Grad je srce Sarajeva i turizma, stoga Grad i Općina imaju zajednički interes za nastavak turističkih, infrastrukturnih, kulturnih i drugih projekata.

“Dogovorili smo zajednički rad na realizaciji projekata od obostranog interesa i intenziviranje naše saradnje. Drago mi je što sam posjetila općinu Stari Grad i sa načelnikom Hadžibajrićem razgovarala o konkretnim projektima gdje smo naišli na potpuno razumijevanje i podršku,” izjavila je gradonačelnica Karić.

Načelnik Hadžibajrić je tokom sastanka govorio o najznačajnijim investicijama i ulaganjima u Stari Grad realizovanim u prethodnih dvanaest godina, te kazao da je za nastavak razvoja ove lokalne zajednice, a samim tim i grada, potrebno raditi na izmjeni zakonske regulative.

Po pitanju zajedničkih projekata načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić razgovarali su o rekonstrukciji Opservatorija na Trebeviću.

“Razgovarali smo o zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i vraćanju u funkciju trebevićkog Opservatorija. Općina Stari Grad će dati punu podršku ovom projektu kako bi se u narednom periodu osigurala potrebna sredstva i ovaj objekat vratio u prvobitno stanje čime bismo građanima, ali i turistima vratili još jednu turističku atrakciju,” kazao je načelnik Hadžibajrić.

Pored načelnika Hadžibajrića, današnjem sastanku sa gradonačelnicom Karić prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr.sc Mirza Batalović, te načelnikovi saradnici: Adela Plakalo pomoćnica za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove, Aldiana Kavazović pomoćnica za privredu, Selma Velić pomoćnica za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, Almedina Porča pomoćnica načelnika za odnose s javnošću i Adis Hadžović, pomoćnik načelenika za investicije i komunalne poslove.

Nakon zvaničnog susreta, načelnik Hadžibajrić je gradonačelnicu Karić poveo u obilazak obnovljene zgrade Općine Stari Grad Sarajevo.