Video bilten najznačajnijih događaja u općini Stari Grad tokom aprila

Od početka mjeseca aprila u općini Stari Grad realizovano je niz značajnih događaja koji su zabilježeni kroz video priloge.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić u utorak, 20.aprila, na poziv generalne direktorice Energoinvesta Bisere Hadžialjević, posjetio je kompaniju Energoinvest d.o.o. i prisustvovao prezentaciji Smart City rješenja.

U srijedu, 21. aprila, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktor Ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH,Abdullah bin Rahmatullah Quari potpisali su memorandum o saradnji na osnovu kojeg će za 200 korisnika – socijalno ugroženih građana u Starom Gradu, biti podijeljeni poklon-kuponi za kupovinu osnovnih životnih namirnica.

U petak, 23.aprila, općinski načelnik Hadžibajrić i direktor NVO Arbeiter Samariter Bund (ASB) Elmir Bojadžić potpisali su sporazum o saradnji na projektu “Socijalno-ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u 16 zajednica u Bosni i Hercegovini” a zahvaljujući kojem će stanovnicima ove općine podijeliti plastenike, sadni materijal, te organizovati edukacije o uzgoju u plasteničkim uslovima i samoj eksploataciji proizvoda.

U ponedjeljak 12.aprila općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić potpisao je ugovore o dodjeli finansijskih sredstava Muslimanskom dobrotvornom društvu “Merhamet” i Crvenom križu Stari Grad

U srijedu, 14.aprila, općinski Centar za promociju i unapređenje zdravlja predstavio je projekat Zdrava mladost-sretna starost koji realizuju u partnerstvu sa UNDP-jem i Općinom Stari Grad.

Uoči početka ramazana, općinski načelnik je posjetio najstarije stanovnice Starog Grada: Ajku Lokmić (107) i Fadilu Ramić (100) i uručio im prigodne poklone.

U ponedjeljak, 05.aprila, Udruženju penzionera Stari Grad dodijeljen je grant za sufinansiranje nabavke lijekova za njihove članove. Ugovor su potpisali načelnik Hadžibajrić i predsjednik udruženja Kasim Halak.

Video priloge ovih događaja pogledajte na označenim linkovima.