Načelniku Hadžibajriću pobjedu čestitali ambasadori, načelnici, privrednici, svi uposlenici...

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, voljom građana, četvrti put je izabran za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Na adresu općine Stari Grad pristigle su brojne čestitke upućene načelniku Hadžibajriću u kojima mu pobjedu čestitaju ambasadori, načelnici pobratimskih općina, direktori osnovnih škola i drugih institucija, brojni privrednici koji posluju u Starom Gradu i šire, udruženja, predstavnici medijskih kuća i naravno građani ove općine.

U toku ove sedmice svi uposlenici općinskih službi izrazili su čestitke općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću na ponovnom izboru na ovu poziciju, a u odvojenim terminima i uz poštovanje higijensko-epidemioloških mjera, načelnik je izdvojio vrijeme da primi sve uposlenike. Bila je to prilika da se rezimiraju rezultati dosadašnjeg rada, ali i najavi snažna podrška općinske administracije općinskom načelniku u budućim projektima.

 

U nastavku teksta prenosimo i neke od brojnih čestitki pristiglih posljednjih dana na adresu Općine Stari Grad.

Načelnik pobratimske Općine Osmangazi iz Republike Turske, Mustafa Dundar pobjedu je čestitao i putem svog Instagram profila, kao i službenom korespondencijom.

“Poštovani Ibrahime Hadžibajriću, nadam se da će rezultati Lokalnih izbora u BiH biti djelotvorni i korisni našem dragom narodu iz Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će se odnosi Starog Grada i Osmangazija, započeti još davne 2006. godine, nastaviti u duhu jake saradnje i bratstva, kao što je i dosad bio slučaj. Čestitam Vam na Vašem izbornom uspjehu i prosljeđujem moje iskrene želje za mir i prosperitet naroda Bosne i Hercegovine. Želim Vam kontinuirani uspjeh u budućnosti,” stoji u pismu koje je uputio načelnik Dundar.

Nj.e. Nicola Minasi, ambasador Republike Italije u BiH napisao je:
„Želim vam čestitati na izbornom uspjehu i poželjeti sve najbolje u budućem radu. Italija je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i snažno podržava njen put prema euroatlanskim integracijama. Nadam se da će naši odlični odnosi na lokalnom nivou biti još bolji u budućnosti.“

„Vaš ponovni izbor potvrda je i priznanje dosadašnjeg odgovornog i kvalitetnog rada, te uspješnog rukovođenja našom lokalnom zajednicom, a posebno bih ovom prilikom istakla vaš doprinos kvalitetnom obrazovnom procesu, te iskrenom razumijevanju i podršci na koju smo uvijek mogli računati,“ navodi u svojoj čestitki direktorica OŠ“Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“ Emina Hrnjić. Njena kolegica, direktorica OŠ“Edhem Mulabdić“ Amela Avdić uz čestitke je poručila : „Hvala vam na dosadašnjoj nesebičnoj podršci i nadamo se uspješnoj i kvalitetnoj saradnji u daljoj budućnosti.“

Čestitali su i direktor i kolektiv Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić" Mustafa Mujbegović, direktorica i kolektiv JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" Mirsada Čakal, direktorica i kolektiv JU OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Emina Mujan, direktorica i kolektiv JU OŠ „Saburina“, Meliha Parla, direktorica i kolektiv JU OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Emina Nalić-Zahiragić i direktorica i kolektiv JU OŠ „Vrhbosna“ Erzumana Fukelj.

„Uz zahvalnost za vašu dosadašnju nesebičnu podršku Muslimanskom dobrotvornom društvu 'Merhamet' i nadu da ćemo nastaviti našu izuzetnu saradnju, želim vam dobro zdravlje i uspješan rad u vašem novom mandatu načelnika Općine Stari Grad“, poručili su iz MDD Merhamet.

Čestitke općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću uz želje za uspješnim nastavkom saradnje uputili su i gradonačelnik turskog grada Seldžuk Uğur İbrahim ALTAY, gradonačelnik Makarske Jure Brkan, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, Udruženje organizacije porodica šehida i poginulih boraca Stari Grad Sarajevo, Hotel Saraj, Kolektiv Košarkaškog kluba BBY i brojni drugi.