U toku je distribucija izbornog materijala u Starom Gradu

Distribucija izbornog materijala u Starom Gradu počela je danas u 13,00 sati, a prvi su materijal preuzeli predsjednici biračkih odbora MZ Mahmutovac, MZ Širokača i MZ Toka - Džeka, potvrdio je Mirza Imamović, predsjednik Općinske izborne komisije Stari Grad.
 
"Na biračkim mjestima ih čekaju članovi biračkih odbora, zamjenici predsjednika i zamjenici članova biračkog odbora kako bi zajedno uredili biračko mjesto i pripremili se za dan glasanja", kazao je Imamović.
Općinska izborna komisija Stari Grad u saradnji sa Sektorom za tehničke poslove i obezbjeđenje organizovala je prevoz izbornog materijala do svih lokacija na kojima će se glasati, a obezbjeđenje prevoza, kao i izbornog materijala vrše pripadnici Policijske stanice Stari Grad Sarajevo. Također, pripadnici PS Stari Grad će obezbjeđivati svako biračko mjesto od momenta dostave biračkog materijala.
Dužnost predsjednika biračkog odbora je da nakon uređenja biračkog mjesta obavijesti izbornu komisiju da izađe na lice mjesta i izvrši pregled, nakon čega mogu napustiti biračko mjesto.