OIK Stari Grad: Obavještenje o načinu distribucije izbornog materijala

Image

Općinska izborna komisija Stari Grad obavještava da će se distribucija izbornog materijala  izvršiti danas (14.11.2020. godine) od 13,00 sati do 16,30 sati. Predsjednici biračkih odbora i koordinatori preuzimaju izborni materijal u Općini Stari Grad u skladu sa utvrđenim terminima za svako biračko mjesto.

Prevoz izbornog materijala organizuje Općinska izborna komisija u saradnji sa Sektorom za tehničke poslove i obezbjeđenje Općine, a obezbjeđenje prevoza će vršiti Policijska stanica Stari Grad. Za bezbjednost izbornog materijala odgovara Birački odbor od momenta preuzimanja materijala, a svako biračko mjesto će biti obezbijeđeno od strane Policijske stanice Stari Grad od momenta dostave izbornog materijala.

Predsjednici biračkih odbora obavještavaju sve članove, zamjenike predsjednika i zamjenike članova Biračkog odbora da u skladu sa terminom preuzimanja materijala budu na lokaciji biračkog mjesta kako bi zajednički uredili biračko mjesto i pripremili se za dan glasanja.

Nakon uređenja biračkog mjesta, predsjednik je dužan obavijestiti Izbornu komisiju da izađe na lice mjesta i izvrši pregled i tek nakon toga mogu napustiti Biračko mjesto.

Raspored distribucije možete pogledati ovdje.