Saniran makadamski pristupni put Močila kod br. 77

Saniran je i asfaltiran makadamski pristupni put Močila kod broja 77.

Riječ je o ulici koji se nalazi u mjesnoj zajednici Hrid – Jarčedoli, a sanirana je s ciljem poboljšanja infrastrukturnih uslova. Ugrađen je novi tampon, teren nivelisan zbog pravilne odvodnje i na kraju je dionica asfaltirana u dužini od oko 100 metara.

Projekat asfaltiranja pristupnog puta u ulici Močila s oko 21.500 konvertibilnih maraka finansirala je Općina Stari Grad Sarajevo, a izvođač radova bila je firma 'OXA' iz Sarajeva.

 

Radovi na više lokacija u Starom Gradu

S obzirom na povoljne vremenske prilike trenutno se na nekoliko lokacija u Starom Gradu intenzivno radi na sanaciji i rekonstrukciji putne infrastrukture. Samo krajem prošle sedmice okončan je veliki projekat uvođenja nove vodovodne mreže, fekalne i oborinske kanalizacije na Mahmutovcu i to u ulicama Begovac, Paje i Paje sokak. Tokom vikenda završena je sanacija i asfaltiranje kraka ulice Jarčedoli, od broja 150 do 156, saniran je potporni zid i dio ulice Meše Čohodara , te su počeli radovi u ulici Mraovac na Vratniku.

Uporedo se izvode radovi i na sanaciji ulica Bakije sokak i Ablagijin sokak, sanacija podzida i kaldrme u haremu džamije Jarčedoli, te rekostrukcija vrtića 'Bulbul'.