Obavijesti Općinske izborne komisije Stari Grad Sarajevo

Image

Općinska izborna komisija akredituje posmatrače za posmatranje rada Izborne komisije, Centra za birački spisak, biračkih mjesta i drugih izbornih mjesta u svojoj osnovnoj izbornoj jedinici.

Zahtjev za akreditovanje posmatrača shodno članu 3. stav 1. Uputstva predstavnici ovjerenih političkih subjekata za posmatranje, podnose Općinskoj izbornoj komisiji i to u krajnjem roku od 15 (petnaest) dana prije dana održavanja izbora.

Dakle, krajnji rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje akreditacije političkim subjektima je 31.10.2020. godine.

Predstavnici Udruženja, zahtjev za akreditovanje posmatrača podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH na način i po proceduri regulisanoj članom 4. Uputstva o uslovima i procedurama za akreditovanje izbornih posmatrača u Bosni i Hercegovini.

Uputstvo o uslovima i procedurama za akreditovanje posmatrača u Bosni i Hercegovini kao i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa zvanične stranice Centralne izborne komisije BiH kao i sa web stranice Općine Stari Grad Sarajevo.

Dodatne informacije se mogu dobiti na kontakt telefone naznačene na web stranici Općine Stari Grad – Općinska izborna komisija ili pozivom na broj 033/282-391.

Obavijest Općinske izborne komisije pročitajte ovdje.

Uputstvo o uslovima i procedurama za akreditovanje posmatrača u Bosni i Hercegovini pročitajte ovdje.
 

Rješenje o imenovanju predsjednika i članova biračkih odbora

Općinska izborna komisija Stari Grad Sarajevo je na sjednici održanoj 15.10.2020. godine donijela Rješenje o imenovanju predsjednika i članova biračkih odbora kao i njihovih zamjenika za lokalne izbore 2020. godine.

Rješenje OIK-a pogledajte ovdje.