Platinasta zahvalnica načelniku Hadžibajriću za učešće Općine u „Race for the cure“

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić dobio je najvrijedniju platinastu zahvalnicu Organizacije „Think Pink – Zajedno smo jači“ za značajno učešće Tima Općine Stari Grad Sarajevo u posebnoj trci/šetnji sa ciljem podrške ženama oboljelim od raka dojke.

U tim Općine Stari Grad online se registrovalo više od stotinu uposlenika, a zahvaljujući njihovim registracijama i velikodušnosti sponzora, prikupljeno je oko 3.500 KM, što je jedan od najviših iznosa na nivou cijele BiH. „Kategorizacija je napravljena na osnovu broja članova tima i prikupljenih sredstava. Tim Općine Stari Grad, čiji je kapiten bio načelnik Ibrahim Hadžibajrić, je u najvećoj kategoriji platinastih zahvalnica“, kazali su u Organizaciji „Think Pink – Zajedno smo jači“.

Općina Stari Grad je bila prva lokalna zajednica u BiH koja se organizovano uključila u „Race for the Cure“. U subotu, 26. septembra, Tim Općine Stari Grad Sarajevo održao je simboličnu šetnju na lokalitetu Dariva, a posvetili su je svim svojim kolegicama koje su se borile sa rakom dojke.

Inače, „Race for the cure“ je najveći sportski događaj za zdravlje žena u Evropi, kojim se pomaže bolnicama i organizacijama uključenim u borbu protiv karcinoma dojke, a održan je od 25. do 27. septembra. Za 2020. godinu i okolnosti pandemije korona virusa organizator za cijeli kontinent „Think Pink Europe“, umjesto masovnih šetnji/trka po gradovima, organizovao je veliki broj odvojenih šetnji/trka sa preko 300,000 učesnika iz 22 zemlje Evrope.

Pogledajte i video kako je izgledala šetnja Tima Općine Stari Grad.