U Šalter sali postavljen interaktivno-informacijski panel

U Šalter sali Općine Stari Grad postavljen je interaktivno-informacijski panel putem kojeg građani mogu pristupiti sadržajima općinske web stranice i dobiti veoma korisne informacije.

Na panelu se nalaze linkovi na općinske službe i njihove kontakte, na javne oglase i konkurse koje Općina objavljuje, Registar poslovnih prostora kojim Općina raspolaže i drugo. Jednostavno, građani samim dolaskom u Šalter salu i korištenjem ovog panela pristupaju sadržajima koji im trebaju. Panel nudi i mogućnost pristupa profilima Općine Stari Grad na društvenim mrežama i praćenje svih aktuelnih vijesti iz ove Općine.

Projekat je realizovan zahvaljujući dugogodišnjem učešću Općine Stari Grad u međunarodnom programu ReLOaD, kojeg finansira Evropska unija, a provodi Razvoji program Ujedinjenih nacija UNDP.

„Namjena ovog najmodernijeg interaktivno-informacijskog panela je da se građani, ukoliko žele, na vrlo jednostavan, pregledan i jasan način informišu o radu Općine Stari Grad i njenih službi“, pojasnili su u Službi za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, putem koje se realizuje ovaj projekat. ReLOaD program od velikog je značaja za Općinu Stari Grad koja u njemu učestvuje od 2017. godine, a kroz koji su realizovani brojni projekti sa organizacijama civilnog društva, od čega su koristi imali mnogi građani.

ReLOaD je trogodišnji (2017-2020) regionalni projekat kojeg finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). ReLOaD se provodi u šest zemalja Zapadnog Balkana: Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji.