Proširena saobraćajnica u ulici Mali Kačanik

U ulici Mali Kačanik na Hridu završeni su radovi proširenja saobraćajnice što će povećati sigurnost saobraćaja i pružiti bolje uslove putne infrastrukture.

„Nakon što je završen iskop zemljanog materijala i rušenje dijela stijene, a potom i tamponiranje, uslijedilo je asfaltiranje proširenog dijela ceste“, pojasnili su u Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad. Ovaj projekat su tražili stanovnici ulice Mali Kačanik na Hridu, tokom zborova građana i putem svoje mjesne zajednice smatrajući da će proširenje ulice omogućiti bolju sigurnost u saobraćaju, ali i dati im mogućnost parkiranja vozila. Nadležna Služba za investicije i komunalne poslove izvršila je provjeru stanja na terenu, te je konstatovano da se može udovoljiti ovom zahtjevu građana. S ciljem postizanja što kvalitetnijih uslova života i bolje putne infrastrukture za građane, općinski načelnik je dao nalog nadležnoj službi da se pristupi ovim radovima.

Projekat je realizovala firma OXA d.o.o. Sarajevo u sklopu ugovora o ljetnom održavanju saobraćajnica na području općine Stari Grad Sarajevo.