Pokrenite vlastiti biznis u Starom Gradu

Image

Ukoliko imate poslovne ideje i želite ih realizovati u samom centru Sarajeva, sada imate mogućnost zakupa poslovnog prostora u najužoj jezgri, općini Stari Grad Sarajevo. Naime, Općina Stari Grad raspisala je javni oglas kojim se nudi mogućnost zakupa pet poslovnih prostora koji se nalaze na atraktivnim lokacijama. U pitanju su ulice Štrosmajerova, Hamdije Kreševljakovića, Muvekita, Jaroslava Černija i Iza Hrida. Cijenu mjesečnog zakupa ovih prostora određuje kvadratura i zona u kojoj su smješteni, a kreće se od 3 KM/m2 (E kategorija, Hrid) do 18 KM/m2 (B kategorija, Štrosmajerova i Muvekita).

Na javni oglas se mogu prijaviti pravna i fizička lica, a prijave se dostavljaju pismeno na adresu Općine Stari Grad Sarajevo (Zelenih beretki 4). Zainteresovani su mogu prijaviti za neki od ovih poslovnih prostora do ponedjeljka, 28.septembra, 2020. godine.

Općina Stari Grad Sarajevo kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, maksimalno je izašla u susret zakupcima svojih poslovnih prostora u toku pandemije korona virusa. U martu ove godine su im kirije umanjene za 50%, dok su u aprilu i maju zakupci bili potpuno oslobođeni plaćanja kirija.

Prošle sedmice, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić obišao je nekoliko zakupaca u Starom Gradu i uvjerio se u njihovo otežano poslovanje i znatno smanjene prihode. Općinski načelnik mr Hadžibajrić najavio je da će na oktobarskoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad dati prijedlog o novom umanjenju kirija zakupcima. Prema njegovom prijedlogu, zakupci bi narednih šest mjeseci plaćali kirije umanjene za 30%.

Kompletan javni oglas za zakup poslovnih prostora u Starom Gradu možete pogledati ovdje.