Preliminarna lista dobitnika stipendija za nadarene sportiste

Image

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, objavljuje preliminarnu rang listu dobitnika stipendija na osnovu Javnog poziva za stipendiranje nadarenih sportista/sportistkinja - učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja u kalendarskoj 2020. godini.

Javni poziv za ove stipendije objavljen je 15. januara, 2020. godine, ali zbog otežanih okolnosti usljed pandemije korona virusa, tek su se stekli uslovi za objavljivanje preliminarne liste dobitnika.

Pravo učešća imali su učenici osnovnog i srednjeg obrazovanja koji su državljani BiH, imaju prebivalište na području općine Stari Grad Sarajevo duže od pet godina, imaju navršenih deset godina života i koji su članovi kluba koji je registrovan za takmičenje u zvaničnom strukovnom/sportskom savezu BiH. Minimalni uspjeh koji su morali imati da bi se aplikacija bodovala jeste I-II-III mjesto na državnom takmičenju.

Stipendije se dodjeljuju za rezultate postignute u 2019.godini.Visina mjesečne stipendije za učenike osnovnog obrazovanja iznosi 50,00 KM a za učenike srednjeg obrazovanja 70,00 KM.

Na preliminarnoj listi nalazi se 29 dobitnika stipendija iz kategorija učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja. Svaki kandidat koji se ne nalazi na preliminarnoj listi biće pismeno obaviješten o rezultatima izbora, najkasnije u roku od osam (8) dana od dana prijema obavještenja. Kandidat može podnijeti prigovor za zaštitu svojih prava Drugostepenoj stručnoj komisiji Općinskog vijeća u roku od osam (8) dana od prijema obavještenja. Odluka Drugostepene komisije Općinskog vijeća je konačna.

Preliminarnu rang listu dobitnika stipendija pročitajte ovdje.