Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić kapiten tima Općine Stari Grad na šetnji “Race for the Cure”: Podrška ženama oboljelim od raka dojke

Image

Ponosno najavljujemo da će Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, podržati Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure”. Svojim primjerom želimo pokazati odgovornost lokalne zajednice u podršci osobama oboljelim od raka dojke. Kapiten tima Općine Stari Grad je općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, a tim će činiti uposlenici Općine koji odluče podržati ovu akciju. Za našu šetnju odabrali smo šetalište Dariva 26.septembra od 09,00 sati.

Šetnjom za podršku osobama oboljelim od raka dojke i prikupljanjem novčanih sredstava želimo pokazati svjesnost pojedinačne i kolektivne odgovornosti da utičemo na promjene u društvu i doprinesemo boljem položaju žena oboljelih od ove opake bolesti. Godišnje u Evropi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od raka dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Pozivamo sve naše uposlenike da se odazovu akciji „Race for the Cure“ i pridruže timu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića.

„Bit će mi izuzetna čast da se, zajedno sa svojim najbližim saradnicima i ostalim kolegama, pridružim ovoj velikoj akciji i na taj način podržimo borbu protiv opasne bolesti kao što je rak dojke. Podržavajući ustanove koje se bore protiv bolesti i generalno ovu akciju, našom šetnjom ćemo promovisati i jedan od najljepših lokaliteta u Starom Gradu, a to je šetalište Dariva. Pozivam vas da nam se pridružite 26.septembra,” izjavio je načelnik Hadžibajrić.

Kroz uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu postajete dijelom ove akcije. Registrujete se putem linka https://www.raceforthecure.eu/bs/Participants/Team/Id/2579

Općina Stari Grad na ovaj način postaje prva lokalna zajednica koja se na ovaj način uključila u ovaj humani projekat.