U toku je asfaltiranje trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

U toku je asfaltiranje desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije. Danas je asfaltirana polovina dionice, a nastavak asfaltiranja najavljen je sutra. Riječ je o sanaciji 150 metara desne strane trotoara ulice Mula Mustafa Bašeskija iz pravca Baščaršije, od Katedrale do spoja sa ulicom Niže banje.

„Prije asfaltiranja dionice uklonjen je stari asfaltni sloj, kao i dotrajali ivičnjaci, te je izvršeno tamponiranje podloge. Danas je počelo asfaltiranje“, poručili su iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove.

Radovi se izvode s posebno označenom propisanom saobraćajnom opremom jer se radi o vrlo frekventnoj dionici. Vrijednost investicije je oko 21.600 konvertibilnih maraka. Radove izvodi firma 'OXA'.

Podsjećamo, Općina Stari Grad prošle godine je finansirala rekonstrukciju trotoara od tramvajske stanice Baščaršija do Katedrale, dužine od oko 500 metara. Završetkom dionice na kojoj se sada izvode radovi, u cjelosti će biti okončan projekat rekonstrukcije najoštećenijih dijelova trotoara na desnoj strani ulice Mula Mustafe Bašeskije.

Također, 2017. godine urađena je rekonstrukcija trotoara od Muzeja Jevreja do Gradske tržnice (lijeva strana), u ukupnoj dužini od 323 metra.