MZ Ferhadija

Položeno cvijeće na mjestu masakra ispred OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo danas je učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odala počast ubijenim građanima ispred Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ (na raskršću ulica Gimnazijska i Obala Kulina bana).

Jedinstveni izum – mobilna kesten pržionica u Starom Gradu

Na najpoznatijem starogradskom Trgu oslobođenja -Alija Izetbegović građani mogu kupiti oguljeni pečeni kesten iz unikatne mobilne pržionice kestena, koju je osmislio i napravio Bišćanin Husein Kićanović.

Počeo 11. Dječiji festival "Hajde svijete budi dijete"

Prigodnim programom i predstavom u Centru za kulturu Jelićeva u Sarajevu počeo je ove godine 11. Dječiji festival "Hajde svijete budi dijete".

Od dobre ideje do dobre poslovne priče

Danas se na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović sa svojim promotivnim štandovima predstavljaju 22 osobe iz Starog Grada koji su uz pomoć Općine, Fondacije „Infohouse“ te međunarodnih partnera pokrenuli i osvarili pozitivne poslovne priče. Sajam posjetite danas do 18:00 sati.

Sutra sajam „Od ideje do biznisa“ na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović

Fondacija Infohouse u okviru pograma „Start-up Općine Stari Grad“ organizuje jednodnevni sajam na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović.

Svečano obilježena godina rada Centra za zdravo starenje

Centar za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad danas je u svojim prostorijama proslavio prvu godišnjicu rada. Uz brojne korisnike, slavlju su prisustvovali načelnici općina Stari Grad i Centar, Ibrahim Hadžibajrić i Nedžad Ajnadžić.

Prvi rođendan Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad

Centar za zdravo starenje koji su prošle godine zajednički formirale općine Centar i Stari Grad, u utorak 4. septembra 2018. godine, obilježit će prvu godišnjicu rada.

I ove godine nove korpe za otpad u starogradskom jezgru

Općina Stari Grad Sarajevo i ove godine izdvojila je oko 6.000 konvertibilnih maraka za projekat postavljanja 16 novih duplih korpi za otpad u najužem starogradskom jezgru.

Saniran zid u dvorištu Bošnjačke gimnazije

Obrušeni ogradni zid dužine 17 metara između Bošnjačke gimnazije i privatnog objekta u potpunosti je saniran.

Hadžibajrić i Skaka obišli završne radove rekonstrukcije stepeništa kod Olimpijskog muzeja

Kompletna rekonstrukcija stepeništa u podnožju Olimpijskog muzeja je ušla u finalnu fazu radova, a u kvalitet izvedenih radova su se danas uvjerili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Obilazak radova rekonstrukcije stepeništa kod Olimpijskog muzeja

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka će sutra (12. jula) obići radove rekonstrukcije stepeništa u ulici Niže banje, a koje vode do Olimpijskog muzeja Sarajevo.

Sanirane rupe oko tramvajskih šina na dionici od Drvenije do Vijećnice

S obzirom na dotrajalost asfalta i saobraćajnica uz tramvajske šine, što je predstavljalo realnu opasnost za vozače, ali i pješake, Općina Stari Grad je prethodnih dana poduzela hitne mjere na njihovoj sanaciji na dionici koja prolazi kroz ovu općinu...