MZ Ferhadija

Model madness – rastući modni brand iz Starog Grada

Dvije mlade žene Vernesa Brdarić i Merima Omerhodžić, zahvaljujući velikom trudu, radu, riskiranju, odricanju, ali i početnoj pomoći Općine Stari Grad, počele su prošle godine proizvodnju i prodaju odjeće o čijem kvalitetu svjedoče mnogi zadovoljni kupci.

Svečano okončana izložba „Dani otvorenih vrata“

U Centru za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar (ulica Muhameda Kantardžića 3 – zgrada Svjetlosti) jučer je svečano zatvorena prodajna izložba vrijednih rukotvorina, a prisutvovali su joj brojni korisnici, predstavnici općina Stari Grad i Centar, te posebni gosti iz Zavoda Pazarić.

Otvorena izložba u Centru za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar

U Centru za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar (ulica Muhameda Kantardžića 3 – zgrada Svjetlosti) jučer je svečano otvorena prodajna izložba vrijednih rukotvorina, a trajat će do četvrtka, 07. marta.

Raspisan postupak za izbor izvođača radova za sanaciju ulice Štrosmajerova

Općina Stari Grad raspisala je postupak za izbor izvođača radova na sanaciji pješačke zone u ulici Štrosmajerova – od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki.

Uskoro prva samouslužna apoteka u Starom Gradu

Apoteka Stari Grad, u neposrednoj blizini Katedrale, uskoro će biti preuređena u samouslužnu apoteku i bit će prva takve vrste na prostoru ove općine.

Interaktivne radionice u općinskom Centru za promociju i unapređenje zdravlja

Nakon uvođenja posebnih vrsta vježbi pod nazivom „Zdravstveni poligoni“, Centar za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad je za svoje korisnike uveo još jednu novu programsku aktivnost pod nazivom „Zlatne godine“.

Otvara se Društveni centar Općine Stari Grad

U općinskoj poslovnoj zgradi Kvadrant XII (ulica Mula Mustafe Bašeskije 7), gdje se nalaze prostorije Vijeća mladih Stari Grad, trenutno se radi adaptacija prostorija, a sve u cilju smještanja novog Društvenog centra Općine Stari Grad.

U petak “Disco veče na ledu” na Starogradskoj bajci

Starogradska bajka i Rinostop Hot klizalište pozivaju vas na “Disko veče na ledu”. Uz najveće disco hitove svih vremena, kližite, družite se i uživajte.

Večeras "Starogradska bajka" i "Jedne noći u decembru"

Večeras u 18:00 sati, na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović, upriličit će se otvorenje projekta "Starogradska bajka" realizovano u saradnji sa Udruženjem "Čuvari tradicije.

„Starogradska bajka“ je otvorena!

Na centralnom starogradskom Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović svečano je počeo dugo očekivani i najavljivani projekat „Starogradska bajka“ koji će pružiti mnogo radosti i lijepih trenutaka svim građanima u sljedeća dva mjeseca.

Sjećanje na Kemala Montena živi u Starom Gradu

U najljepšoj ulici u glavnom gradu BiH, Štrosmajerovoj ulici, svečano je otvorena izložba „Jedne noći u decembru“ kojom se obilježava 70 godina od rođenja šansonjera, pjesnika, omiljenog bosanskohercegovačkog i ex jugoslovenskog kantautora Kemala Montena.

Izložba „Jedne noći u decembru“

Najljepša ulica u glavnom gradu BiH, Štrosmajerova, u srijedu će (26. decembra, 2018. godine) na sebi svojstven način ispisati historiju onog što Sarajevo čini gradom, a to su ljudi.