MZ Babića bašča

Pri kraju obnova kamenog podzida i kaldrme u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u završnoj fazi je izgradnja kamenog podzida i kaldrme, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

Izrada kamenog podzida i uređenje starog puta u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u toku je izgradnja kamenog podzida...

Održan sastanak u MZ Babića bašča

U prostorijama mjesne zajednice Babića bašča, koja je sinoć bila ispunjena do posljednjeg mjesta, održan je sastanak građana i rukovodstva Općine Stari Grad, predvođenog općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Sutra sastanak sa građanima MZ Babića bašča

Pozivaju se građani mjesne zajednice Babića bašča da dođu na sastanak sutra, 27. februara, u 19:30 sati, u prostorije te mjesne zajednice u ulici Maguda 1 gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Nova oborinska kanalizacija i izmještanje niša za kontejnere na Alifakovcu

U toku je projekat izrade nove oborinske kanalizacije pored kaldrmisanog stepeništa na Alifakovcu, te izmještanje niša za kontejnere koje su narušavale izgled ovog historijskog lokaliteta.

Uveden video nadzor u Aleji ambasadora

Završeno je postavljanje video nadzora na popularnom starogradskom šetalištu – Aleja ambasadora. Video nadzor je instaliran na Darivi, na Bentbaši – kod terena za mali fudbal i na Kozijoj ćupriji, čime su pokriveni svi ulazi u Aleju ambasadora…

Pet ambasadorica zasadilo svoje lipe

U poznatom starogradskom šetalištu Aleja ambasadora, svoje lipe su danas zasadile ambasadorica Republike Bugarske Avgustina Tzvetkova-Karabasheva, ambasadorica Arapske Republike Egipat Hala El Bishlawy, ambasadorica Švicarske Konfederacije Andrea Rauber Saxer, ambasadorica Republike Indonezije Amelia Achmad Yani, te rezidentna koordinatorica UN/UNDP misije u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu.

Nova kaldrma kod mezarja Alifakovac

Općina Stari Grad nastavlja sa očuvanjem jednog od svojih simbola – kaldrma, a u tom cilju u sanaciju kaldrme stepeništa i platoa na Alifakovcu uloženo je oko 99.000 KM.

Završeni radovi iluminacije Aleje ambasadora

Rekonstrukcija javne rasvjete, kao i postavljanje osvjetljenja ispod tabli sa imenima ambasadora koji su posadili svoje lipe u Aleji ambasadora, je završena.

Završava se projekat sanacije kaldrme kod mezarja Alifakovac

Nakon što je izvršena sanacija oko 80 metara kaldrmisanog stepeništa na Alifakovcu, pristupilo se sanaciji kaldrmisanog platoa površine oko 200m2. Prema informacijama nadležne službe, i ti radovi su u završnoj fazi...

Aleja ambasadora bogatija za još tri lipe

Ambasadori Irana, Holandije i Turske su danas zasadili svoje lipe na poznatom starogradskom šetalištu Aleja ambasadora. Njihovi domaćini su bili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina, te dopredsjedavajući Sanel Dragolovčanin.

Novo, veliko igralište na platou Babića bašča

Kombinovano dječije i košarkaško igralište na raspolaganju je građanima MZ Babića bašča, a izgrađeno je zahvaljujući učešću Općine Stari Grad na međunarodnom projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.